Minitrubičky z listového těsta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g listové těsto
podle chuti
2-3 stroužky česnek
sůl
mletý černý pepř
na potření
vejce
ztužený tuk
náplň
2 lžíce máslo
500 g tvaroh
2 lžíce smetana ke šlehání
100 g tavený sýr
na ozdobu
koření

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozválíme a nakrájíme z něho pásy tak 1,5 cm široké a 15 cm dlouhé. Pásy těsta natočíme na tukem potřené trubičky (formičky) tak, aby se okraje dotýkaly.

  2. Trubičky dáme na tukem vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme podle chuti kmínem, hrubou solí, provensálským kořením, sezamovým semínkem apod.

  3. Trubičky pečeme rychle ve vyhřáté troubě dozlatova. Pokud jsou upečené, necháme je krátce zchladnout a stáhneme z trubičky. Po úplném vychladnutí trubičky naplníme ze sáčku krémem.

  4. Na náplň utřeme máslo, tavený sýr, sůl, pepř a podle chuti utřený česnek. Přidáme tvaroh, smetanu a promícháme do hladkého krému. Podle potřeby náplň znovu dochutíme. Náplň má být krémovitá. Připravenou náplň vložíme do plnícího sáčku s trubičkou. Kromě této základní varianty můžete samozřejmě plnit i jiným oblíbeným krémem či pěnou (šunková, sýrová apod.).

  5. Minitrubičky z listového těsta podáváme podle chuti i při slavnostních příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy