Mirausův Šmakos recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 dl světlé pivo 2 kg vepřová krkovice marináda 3 stroužky česnek 2 dl olivový olej 4 lístky čerstvá bazalka 200 g koření zlaté kuře
Postup Mirausův Šmakos recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou krkovici omyjeme a osušíme. Čerstvou bazalku a česnek nasekáme nadrobno. Do misky vložíme koření, bazalku, česnek a směs zalijeme olivovým olejem. Marináda by měla mít hustší konzistenci.
Krkovici v celku vykoupeme v marinádě a zabalíme do alobalu. Balíček musí být dokonale uzavřen, aby šťáva nevytékala během grilování. Rozděláme v grilu oheň a zabalené maso grilujeme asi 120 - 135 minut na přímém středním ohni.
Během grilování do zbylé marinády přilijeme pivo. Po uplynutí výše uvedeného času maso opatrně rozbalíme a šťávu z balíčku přilijeme do marinády. V grilu rozžhavíme grilovací uhlí, vložíme maso a opékáme asi 15 - 20 minut, až se udělá křupavá krusta. Vepřové maso při dopékání potíráme zbylou marinádou. Hotové maso necháme 5 minut odpočinout.
Mirausův Šmakos servírujeme na vyhřátém talíři nakrájené na 1 cm silné plátky. Jako přílohu lze doporučit čerstvý chléb či grilovanou zeleninu.