Mirausův Šmakos recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 dl světlé pivo
2 kg vepřová krkovice
marináda
3 stroužky česnek
2 dl olivový olej
4 lístky čerstvá bazalka
200 g koření zlaté kuře

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou krkovici omyjeme a osušíme. Čerstvou bazalku a česnek nasekáme nadrobno. Do misky vložíme koření, bazalku, česnek a směs zalijeme olivovým olejem. Marináda by měla mít hustší konzistenci.

  2. Krkovici v celku vykoupeme v marinádě a zabalíme do alobalu. Balíček musí být dokonale uzavřen, aby šťáva nevytékala během grilování. Rozděláme v grilu oheň a zabalené maso grilujeme asi 120 - 135 minut na přímém středním ohni.

  3. Během grilování do zbylé marinády přilijeme pivo. Po uplynutí výše uvedeného času maso opatrně rozbalíme a šťávu z balíčku přilijeme do marinády. V grilu rozžhavíme grilovací uhlí, vložíme maso a opékáme asi 15 - 20 minut, až se udělá křupavá krusta. Vepřové maso při dopékání potíráme zbylou marinádou. Hotové maso necháme 5 minut odpočinout.

  4. Mirausův Šmakos servírujeme na vyhřátém talíři nakrájené na 1 cm silné plátky. Jako přílohu lze doporučit čerstvý chléb či grilovanou zeleninu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy