Mirkův hovězí guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 4 lžíce olej 4 ks cibule 1 ks feferonka 150 g klobása 1 kostka masox 1 lžíce hladká mouka 1 kelímek sladká smetana 750 g hovězí kližka podle chuti sůl mletá sladká paprika mletý černý pepř podle potřeby voda
Postup Mirkův hovězí guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme. Maso nakrájíme na malé kousky, pikantní klobásu na malé kostičky. Feferonku a česnek očistíme. Feferonku nasekáme najemno, česnek nakrájíme na plátky.
V hrnci rozpálíme olej, vsypeme cibuli a osmahneme ji dorůžova. Přidáme maso, klobásu, mletý pepř, sůl a mletou papriku, feferonku a česnek. Po zatažení masa na tuku přidáme rozdrobenou kostku masoxu, podle potřeby podlijeme a dusíme.
Až je maso téměř měkké, přidáme sklenici leča. Pak už jen dochutíme a zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně a krátce povaříme.
Mirkův hovězí guláš podáváme s běžnými přílohami jako je rýže, chléb, houskový knedlík. Mirkův hovězí guláš podáváme nejlépe teplý.