Mírně netradiční boršč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g máslo 2 ks brambory 1 ks cibule 1 l voda 30 g hladká mouka 100 g kořenová zelenina 400 g vepřové a hovězí maso 100 g syrové zelí podle chuti sůl rajčatový protlak na ozdobu 1 šálek kysaná smetana
Postup Mírně netradiční boršč recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve osmažíme cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme a dusíme pod pokličkou. Podléváme vývarem.
Zelí, zeleninu, brambory i červenou řepu očistíme a nakrájíme na kostky. Vložíme je do vřící vody. Když je zelenina měkká, zahustíme polévku zápražkou z másla a hladké mouky a povaříme. Červenou řepu prolisujeme a přidáme podušené maso. Boršč dobře promícháme.
Na talířích ozdobíme porce netradičního boršče lžící kysané smetany.