Mišmaš tety Ivky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 0.5 ks pórek 1 lžička koření gyros 1 lžička koření na čínu 2 ks žampiony 1 ks kuřecí prsa 1 lžička mletý pepř 1 lžička sójová omáčka 0.3 kg vepřová játra 1 lžička worcestrová omáčka 1 svazeček cibulová nať z mladé cibulky podle potřeby voda olivový olej
Postup Mišmaš tety Ivky recept
Postup přípravy receptu
-
Maso a játra nakrájíme na menší kousky. Žampiony a pórek očistíme, společně s natí mladé cibulky nakrájíme na kolečka.
Vše vložíme do rendlíku, přidáme olivový olej, zasypeme veškerým kořením, zakápneme worcestrovou a sójovou omáčku. Mišmaš promícháme a asi 20 minut pod poklicí dusíme na malém plameni. Nakonec dochutíme solí a pepřem.
Mišmaš tety Ivky podáváme s hranolky, tatarskou omáčkou a kečupem. Kdo chce, přidá si ještě i zeleninový salát.