Mišmaš tety Ivky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
0.5 ks pórek
1 lžička koření gyros
1 lžička koření na čínu
2 ks žampiony
1 ks kuřecí prsa
1 lžička mletý pepř
1 lžička sójová omáčka
0.3 kg vepřová játra
1 lžička worcestrová omáčka
1 svazeček cibulová nať z mladé cibulky
podle potřeby
voda
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso a játra nakrájíme na menší kousky. Žampiony a pórek očistíme, společně s natí mladé cibulky nakrájíme na kolečka.

  2. Vše vložíme do rendlíku, přidáme olivový olej, zasypeme veškerým kořením, zakápneme worcestrovou a sójovou omáčku. Mišmaš promícháme a asi 20 minut pod poklicí dusíme na malém plameni. Nakonec dochutíme solí a pepřem.

  3. Mišmaš tety Ivky podáváme s hranolky, tatarskou omáčkou a kečupem. Kdo chce, přidá si ještě i zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!