Mlinci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 g hladká a polohrubá mouka
podle chuti
sůl
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, vody a soli vypracujeme tuhé těsto. Rozdělíme na 4 díly a každý kousek vyválíme do tenkého plátu.

  2. Placky dáme na rošt grilu nebo do vyhřáté trouby (cca 230 °C) a pečeme asi 10 minut. Hotové mlince poznáme podle žlutohnědé barvy a puchýřů, které po dotyku praskají.

  3. Před použitím jako přílohy (např. k receptu Krůtí s mlinci po zagorsku) se mlince nalámou do vařící vody nebo vývaru, 2 - 3 minuty se povaří a po sundání hrnce z plotny se nechají cca 5 minut dojít.

  4. Voda se slije a mlince se podávají jako těstoviny. Mohou se přidat i do výpeku z pečeného masa a nechají se dopéct 5 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy