Mlynářská polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- máslo 1 ks cibule 50 g pohanka 10 g sušené houby 60 g kořenová zelenina 3 ks střední brambory podle chuti sůl sójová omáčka zelená petrželová nať
Postup Mlynářská polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Kořenovou zeleninu očistíme, brambory oloupeme a obojí nakrájíme na kousky. Petrželovou nať nasekáme. Houby namočíme do vody, aby změkly.
Cibuli orestujeme na másle. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme zeleninu, brambory a houby. Polévku vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Přidáme pohanku, zelenou petrželovou nať a dochutíme kořením. Ještě provaříme.
Mlynářskou polévku rozdělíme do hlubokých talířů a podáváme.