Mlynářská polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

máslo
1 ks cibule
50 g pohanka
10 g sušené houby
60 g kořenová zelenina
3 ks střední brambory
podle chuti
sůl
sójová omáčka
zelená petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Kořenovou zeleninu očistíme, brambory oloupeme a obojí nakrájíme na kousky. Petrželovou nať nasekáme. Houby namočíme do vody, aby změkly.

  2. Cibuli orestujeme na másle. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme zeleninu, brambory a houby. Polévku vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Přidáme pohanku, zelenou petrželovou nať a dochutíme kořením. Ještě provaříme.

  3. Mlynářskou polévku rozdělíme do hlubokých talířů a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy