Moka řezy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 5 ks vejce 0 lžiček prášek do pečiva 130 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 150 g hladká mouka krém 3 ks žloutek 200 ml mléko 100 g cukr krystal 2 lžíce hladká mouka 100 ml smetana ke šlehání 3 lžíce instantní káva na potření 1 hrneček kávový likér
Postup Moka řezy recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Bílky se špetkou soli vyšleháme v tuhý sníh. Do žloutků opatrně přisypáváme prosátou mouku, prášek do pečiva, přidáme vanilku a nakonec lehce vmícháme sníh. Těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 40 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
Žloutky na krém spolu s cukrem našleháme do pěny. Pomalu přidáváme teplé mléko, hladkou mouku a přivedeme k varu. Krátce povaříme a necháme vychladnout. Do vychladlého krému přidáme smetanu smíchanou s instantní kávou, dobře promícháme a opět krátce provaříme.
Korpus rozřízneme na 3 díly. Každý kus korpusu potřeme kávovým likérem a kávovým krémem. Díly korpusu spojíme a moka řezy ozdobíme podle fantazie.
Moka řezy podáváme třeba jen tak k posezení.