Moka řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
5 ks vejce
0 lžiček prášek do pečiva
130 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
150 g hladká mouka
krém
3 ks žloutek
200 ml mléko
100 g cukr krystal
2 lžíce hladká mouka
100 ml smetana ke šlehání
3 lžíce instantní káva
na potření
1 hrneček kávový likér

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Bílky se špetkou soli vyšleháme v tuhý sníh. Do žloutků opatrně přisypáváme prosátou mouku, prášek do pečiva, přidáme vanilku a nakonec lehce vmícháme sníh. Těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 40 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.

  2. Žloutky na krém spolu s cukrem našleháme do pěny. Pomalu přidáváme teplé mléko, hladkou mouku a přivedeme k varu. Krátce povaříme a necháme vychladnout. Do vychladlého krému přidáme smetanu smíchanou s instantní kávou, dobře promícháme a opět krátce provaříme.

  3. Korpus rozřízneme na 3 díly. Každý kus korpusu potřeme kávovým likérem a kávovým krémem. Díly korpusu spojíme a moka řezy ozdobíme podle fantazie.

  4. Moka řezy podáváme třeba jen tak k posezení.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!