Mokré vepřové řízky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 ks cibule 4 ks vepřový řízek podle chuti sůl 2 lžičky vegeta 2 lžičky mletá sladká paprika mletý černý pepř na obalení 1 ks vejce strouhanka podle potřeby olej na smažení
Postup Mokré vepřové řízky recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové řízky naklepeme, okraje nařízneme a osolíme. Řízky obalíme ve strouhance a potom v rozšlehaném vejci. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.
Obalené řízky osmažíme na oleji z obou stran a odložíme na stranu.
V druhé pánvi orestujeme cibuli a prolisovaný česnek, pak přidáme vegetu, papriku, pepř a podlijeme vodou (asi 1 dl). Řízky přidáme do směsi a dusíme doměkka.
Mokré vepřové řízky podáváme s rýží nebo brambory.