Moldavské brambory recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 80 g máslo 750 g brambory 250 ml smetana 30 g hladká mouka 100 g tvrdý sýr podle chuti sůl petrželka kopr mletý pepř muškátový oříšek
Postup Moldavské brambory recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a rozložíme do vymazaného pekáče.
Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, do které vmícháme horkou vodu, smetanu a povaříme. Omáčku podle chuti osolíme a opepříme, můžeme i ovonět muškátovým oříškem.
Bešamelovou omáčku nalijeme na brambory, posypeme čerstvou nasekanou petrželkou, koprem a na závěr zasypeme nastrouhaným sýrem. Povrch pokapeme máslem.
Moldavské brambory zapékáme dozlatova ve vyhřáté troubě a ještě teplé podáváme. Dají se podávat samostatně jako hlavní chod se zeleninovým salátem, ale i jako příloha.