Mongolské nudle Cu-win recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
0.5 ks celer
2 ks mrkev
1 ks petržel
0.3 hlávky zelí
1-2 lžíce olej na smažení
300-500 g hovězí maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
těsto
5-10 ml voda
0.5 kg hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Maso (můžeme použít hovězí nebo vepřové) očistíme, nakrájíme na kousky, které osolíme a opepříme.

  2. S mouky a vody uděláme těsto, tak aby bylo vláčné. Necháme chvilku odležet.

  3. Mezitím si nachystáme do většího hrnce olej, který rozehřejeme. Vsypeme cibuli, zeleninu a orestujeme. Pak přidáme maso a také jej osmažíme.. Přilijeme trochu vody a dusíme pod pokličkou asi 10 - 15 minut.

  4. Z těsta rozválíme tenké kulaté pláty a vysušíme na plotýnce (plynový sporák), až se začnou dělat puchýřky. Pak nakrájíme na nudle asi 2mm široké.

  5. Dále postupujeme tak, že dušenou směs zalijeme vodou - asi 2cm nad směs a přivedeme do varu. Potom přidáme nudle, které rozložíme po celém hrnci, zakryjeme pokličkou a znovu dusíme asi 15 minut. Po tuto dobu poklici nezvedáme.

  6. Pak vše promícháme a podáváme. Nudle Cu-win jsou vhodné s kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy