Mongolské nudle Cu-win recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 0.5 ks celer 2 ks mrkev 1 ks petržel 0.3 hlávky zelí 1-2 lžíce olej na smažení 300-500 g hovězí maso podle chuti sůl mletý černý pepř těsto 5-10 ml voda 0.5 kg hladká mouka
Postup Mongolské nudle Cu-win recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Maso (můžeme použít hovězí nebo vepřové) očistíme, nakrájíme na kousky, které osolíme a opepříme.
S mouky a vody uděláme těsto, tak aby bylo vláčné. Necháme chvilku odležet.
Mezitím si nachystáme do většího hrnce olej, který rozehřejeme. Vsypeme cibuli, zeleninu a orestujeme. Pak přidáme maso a také jej osmažíme.. Přilijeme trochu vody a dusíme pod pokličkou asi 10 - 15 minut.
Z těsta rozválíme tenké kulaté pláty a vysušíme na plotýnce (plynový sporák), až se začnou dělat puchýřky. Pak nakrájíme na nudle asi 2mm široké.
Dále postupujeme tak, že dušenou směs zalijeme vodou - asi 2cm nad směs a přivedeme do varu. Potom přidáme nudle, které rozložíme po celém hrnci, zakryjeme pokličkou a znovu dusíme asi 15 minut. Po tuto dobu poklici nezvedáme.
Pak vše promícháme a podáváme. Nudle Cu-win jsou vhodné s kyselou okurkou.