Moravský koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
2 dl mléko
50 g rozinky
1 balíček prášek do pečiva
50 g brusinky
400 g polohrubá mouka
150 g rostlinný tuk
3 porce sladidlo Kandisin

Postup přípravy receptu

  1. Ve šlehači vyšleháme tuk s umělým sladidlem a žloutky do pěny. Potom po částech přidáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva a současně ředíme těsto mlékem. Do těsta vmícháme rozinky, brusinky, špetku soli. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do těsta.

  2. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě.

  3. Upečený moravský koláč podle fantazie ozdobíme, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!