Moravský vrabec po domácku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks česnek
1 ks cibule
600 g vepřová plec
podle chuti
sůl
mletý kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kousky. Dáme ho do mísy, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a tenkými plátky česneku. Promícháme a necháme 4 - 6 hodin odležet.

  2. Potom maso přeložíme do pekáče a zprudka zapečeme. Přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání vodou zvolna pečeme asi hodinu doměkka.

  3. Moravského vrabce po domácku podáváme s bramborovými nebo chlupatými knedlíky a dušeným kysaným nebo čerstvým zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!