Mortadela recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
5 ks vejce
1 kg bůček
podle chuti
sůl
1 lžíce vegeta
muškátový oříšek
mletý černý pepř
na obalení
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Bůček pomeleme a dáme ho do mísy. Přidáme pepř, sůl, muškátový oříšek, vegetu a řádně promícháme. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme k masové směsi. Nakonec přidáme vejce a zapracujeme je do masa. Necháme 24 hodin v lednici odpočívat.

  2. Z ochuceného masa vytvarujeme kouli a zabalíme ji do mikrotenové fólie.

  3. Kouli dáme ještě do mikrotenového sáčku a vaříme ve vodě 90 minut pod pokličkou.

  4. Mortadelu necháme zchladnout, sundáme veškeré mikrotenové obaly a obalíme ve sladké paprice. Krájíme podle libosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy