Moskevská sekaná recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina sůl 4 ks vejce petrželka 50 ml smetana 200 g kachna 50 g játra pepř mletý 200 g husa 300 g slepice 100 g sýr strouhaný 100 g hrášek sterilovaný
Postup Moskevská sekaná recept
Postup přípravy receptu
-
Maso řádně omyjeme, očistíme a umeleme. Hrášek scedíme. Oddělíme žloutky od bílků. Slaninu a játra nakrájíme na kousky. Do umletého masa přidáme sýr, slaninu, játra, hrášek, žloutky, smetanu a podle chuti směs okořeníme a osolíme. Vše zamícháme. Z bílků ušleháme sníh, který opatrně vmícháme do masa.
Ze směsi vytvoříme dvě šišky, zabalíme je do celofánu a dáme péci do trouby. Během pečení potíráme celofán máslem.