Moskevská sekaná recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
sůl
4 ks vejce
petrželka
50 ml smetana
200 g kachna
50 g játra
pepř mletý
200 g husa
300 g slepice
100 g sýr strouhaný
100 g hrášek sterilovaný

Postup přípravy receptu

  1. Maso řádně omyjeme, očistíme a umeleme. Hrášek scedíme. Oddělíme žloutky od bílků. Slaninu a játra nakrájíme na kousky. Do umletého masa přidáme sýr, slaninu, játra, hrášek, žloutky, smetanu a podle chuti směs okořeníme a osolíme. Vše zamícháme. Z bílků ušleháme sníh, který opatrně vmícháme do masa.

  2. Ze směsi vytvoříme dvě šišky, zabalíme je do celofánu a dáme péci do trouby. Během pečení potíráme celofán máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy