Moskevské věnečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g cukr
1 ks vejce
1 lžíce máslo
100 ml mléko
1 lžička mletá skořice
250 g hladká mouka
0 balení kypřící prášek
100 g tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mouku promícháme s kypřícím práškem a mletou skořicí. Cukr utřeme s vejcem a máslem a postupně vmícháme moučnou směs. Vypracujeme těsto, které rozválíme na placku silnou asi půl centimetru.

  2. Sklenicí nebo tvořítkem vykrajujeme z těsta kolečka. Menším tvořítkem vykrojíme střed, jako bychom připravovali linecké cukroví, a tím nám vzniknou věnečky.

  3. Moskevské věnečky smažíme dozlatova v rozehřátém tuku, následně osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou a před podáváním pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy