Moskevské věnečky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g cukr 1 ks vejce 1 lžíce máslo 100 ml mléko 1 lžička mletá skořice 250 g hladká mouka 0 balení kypřící prášek 100 g tuk na smažení
Postup Moskevské věnečky recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku promícháme s kypřícím práškem a mletou skořicí. Cukr utřeme s vejcem a máslem a postupně vmícháme moučnou směs. Vypracujeme těsto, které rozválíme na placku silnou asi půl centimetru.
Sklenicí nebo tvořítkem vykrajujeme z těsta kolečka. Menším tvořítkem vykrojíme střed, jako bychom připravovali linecké cukroví, a tím nám vzniknou věnečky.
Moskevské věnečky smažíme dozlatova v rozehřátém tuku, následně osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou a před podáváním pocukrujeme.