Moskevský boršč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- cukr 100 g máslo ocet 100 g šunka 100 g cibule 2 l voda 100 g mrkev 100 g párky bobkový list 20 g hladká mouka zakysaná smetana 200 g hlávkový salát 200 g vepřová plec 30 g rajský protlak 200 g přední hovězí maso 200 g červená řepa celý černý pepř 400 g kostí
Postup Moskevský boršč recept
Postup přípravy receptu
-
Kosti, maso a koření zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit.
Červenou řepu, mrkev a cibuli očistíme. Cibuli nasekáme najemno a řepu s mrkví nakrájíme na nudličky. Rozehřejeme olej a zesklovatíme na něm cibuli. Přidáme protlak a necháme osmažit. Pak do základu přidáme mrkev, řepu a zelí a společně vše podusíme.
Když je maso i zelenina měkké, přecedíme vývar do zeleniny a nepatrně zahustíme máslovou zápražkou. Šunku nakrájíme na nudličky a párky osmažíme. Společně je orestujeme.
Do boršče přidáme maso nakrájené na proužky, párky a šunku. Nakonec přidáme zakysanou smetanu, kterou je možno podávat také zvlášť. Podle potřeby boršč ochutíme octem a cukrem.
Vynikající přílohou k boršči jsou ruské pirožky.