Mostecká topinka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 4 ks rajče 100 g eidam 100 g anglická slanina 1 ks hlávkový salát 1 ks salátová okurka 8 plátků tvrdší chléb omáčka 1 lžička cukr 1 stroužek česnek 1 lžička kečup 100 ml rajčatové pyré 1 lžička gyros koření podle potřeby olej podle chuti sůl pepř čerstvé bylinky
Postup Mostecká topinka recept
Postup přípravy receptu
-
Rajčata a okurku nakrájíme na kolečka. Salát obereme, omyjeme, natrháme na větší kousky.
Sýr nastrouháme najemno. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky.
Připravíme si omáčku - do asi 100 ml rajčatového pyré prolisujeme stroužek česneku, přidáme lžičku gyros koření, lžičku cukru a lžičku kečupu.
Na oleji opečeme plátky tvrdšího chleba jako klasické topinky. Na druhé pánvi rozškvaříme kousky slaniny, na ni rozklepneme vejce. Žloutek propíchneme a rozprostřeme ho do stran. Vajíčko opepříme, trošičku osolíme, můžeme přidat čerstvé bylinky, například petrželku, pažitku. Když je vajíčko skoro hotové, zasypeme ho strouhaným sýrem. Omeletu rozdělíme na příslušný počet kusů podle topinek, většinou dělám omeletu ze dvou vajíček na čtyři topinky.
Opečené topinky potřeme rajčatovou omáčkou, na omáčku položíme list salátu, na salát vaječnou omeletu se sýrem. Bohatě ozdobíme připravenou zeleninou. Mosteckou topinku podáváme ihned, nejlépe s vychlazeným pivem.