Mozartovy koule z masa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 stroužky česnek 2 ks vejce 1 lžíce koření na mleté maso tuk na vymazání 1 kg mleté maso podle chuti 1 konzerva sterilovaná kukuřice náplň 2 balíčky sýr eidam
Postup Mozartovy koule z masa recept
Postup přípravy receptu
-
Nekořeněné mleté maso - hovězí, vepřové nebo míchané dáme do mísy. Lehce rozšleháme vejce a přidáme je k masu. Vmícháme kořením, strouhaný česnek.
Sýr nakrájíme na kostičky tak, abychom masové koule neměli moc velké - asi jako tvar vejce L. Z masové hmoty vyrobíme placičky. Do středu každé placky dáme sýr, zabalíme a vytvaruje do tvaru koule.
Troubu předehřejeme na 150 - 200 °C. Pekáček vymažeme a vysypeme kukuřici nebo kysaným zelím podle výběru a chutí. Rozložíme opatrně masové koule, aby nebyly moc blízko vedle sebe. Mozartovy koule z masa zapékáme asi 50 minut, až maso zhnědne.
Mozartovy koule z masa podáváme se šťouchanými brambory nebo hranolky s majonézou.