MPC boloňské špagety recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 dl vývar 3 ks cibule 0 ks celer 3 ks mrkev 2 ks bobkový list 5 ks nové koření 3 dl červené víno 10 ks celý pepř 0 kg hovězí maso 1 ks sušená rajčata příloha 150 g špagety
Postup MPC boloňské špagety recept
Postup přípravy receptu
-
Zelenina a maso by mělo být v poměru 1:1. Zeleninu očistíme. Celer, petržel a cibuli nasekáme na drobné kostičky, mrkev nastrouháme nahrubo. Připravíme si balíček koření: celý pepř (5 - 10 kuliček), nové koření (cca 5 kuliček) a 2 bobkové listy.
Na oleji nebo sádle postupně o restujeme celer a petržel. Po chvíli přidáme mrkev, opět chvíli restujeme a nakonec přidáme cibuli. Na druhé pánvi lehce o restujeme mleté hovězí maso, jen aby se zatáhlo a celé zešedlo.
Restovanou zeleninu a hovězí maso dáme do hlubšího kastrolu. Přidáme balíček koření a sušená rajčata. Klidně i s olejem, nebo nahradíme rajským protlakem. Mírně osolíme a opepříme. Podlijeme červeným vínem, zhruba 3 dl a 1 dl vývaru, přikryjeme pokličkou. Na mírném ohni za občasného míchání pomalu směs na boloňské špagety dusíme asi 3 - 4 hodiny. Podle potřeby podléváme červeným vínem nebo vývarem.
MPC boloňské špagety podáváme s těstovinami a sypané sýrem.