MPC boloňské špagety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl vývar
3 ks cibule
0 ks celer
3 ks mrkev
2 ks bobkový list
5 ks nové koření
3 dl červené víno
10 ks celý pepř
0 kg hovězí maso
1 ks sušená rajčata
příloha
150 g špagety

Postup přípravy receptu

  1. Zelenina a maso by mělo být v poměru 1:1. Zeleninu očistíme. Celer, petržel a cibuli nasekáme na drobné kostičky, mrkev nastrouháme nahrubo. Připravíme si balíček koření: celý pepř (5 - 10 kuliček), nové koření (cca 5 kuliček) a 2 bobkové listy.

  2. Na oleji nebo sádle postupně o restujeme celer a petržel. Po chvíli přidáme mrkev, opět chvíli restujeme a nakonec přidáme cibuli. Na druhé pánvi lehce o restujeme mleté hovězí maso, jen aby se zatáhlo a celé zešedlo.

  3. Restovanou zeleninu a hovězí maso dáme do hlubšího kastrolu. Přidáme balíček koření a sušená rajčata. Klidně i s olejem, nebo nahradíme rajským protlakem. Mírně osolíme a opepříme. Podlijeme červeným vínem, zhruba 3 dl a 1 dl vývaru, přikryjeme pokličkou. Na mírném ohni za občasného míchání pomalu směs na boloňské špagety dusíme asi 3 - 4 hodiny. Podle potřeby podléváme červeným vínem nebo vývarem.

  4. MPC boloňské špagety podáváme s těstovinami a sypané sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy