Mraky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
4 ks vejce
3 dl voda
15 dkg hladká mouka
15 dkg 100% tuk
krém
0.5 balíčku máslo
rum
0.5 l mléko
8-9 lžic cukr krystal
2 balíčky vanilkový pudink
na potření
50 dkg čokoláda na vaření
rybízová marmeláda
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Tuk rozpustíme v uvedeném množství vody a přidáme špetku soli. Jakmile začne vařit, smícháme s moukou. Stáhneme z plotny. Tímto návodem jsme si připravili odpalované těsto. Po vychladnutí vmícháme vejce jedno po druhém.

  2. Vymažeme dva plechy a těsto na ně natřeme v tenké vrstvě. Prudce upečeme asi na 220°C. Bude stačit 10 -15 minut. Při pečení se těsto začne zvedat a dělat bubliny.

  3. Mezitím si připravíme krém. Smícháme mléko, cukr a pudink a uvaříme. Do vychladlého pudinku zašleháme půlku másla a rum podle chuti.

  4. Na upečený plát těsta natíráme připravený pudinkový krém, přikryjeme druhým plátem těsta. Potřeme marmeládou a pocákáme čokoládou.

  5. Mraky necháme vychladit v lednici nejméně 24 hodin a můžeme podávat.

  6. Vyzkoušejte další skvělé moučníky a dezerty


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy