Mražená káva recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček vanilkový cukr
8 dílů hořká čokoláda
100 ml smetana ke šlehání
4 kopečky vanilková zmrzlina
2 lžíce mandlový likér
800 ml studená silná překapávaná káva

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu ušleháme do tuhé pěny. Opatrně přimícháme vanilkový cukr a mandlový likér.

  2. Do vyšších sklenek s ouškem rozdělíme vanilkovou zmrzlinu a dolijeme dobře vychlazenou kávou.

  3. Mandlovou šlehačku dáme do zdobícího kornoutu a širší hvězdicovou trubičkou ji nastříkáme na kávu.

  4. Mraženou kávu podáváme sypanou strouhanou hořkou čokoládou, spolu s dlouhou lžičkou a slámkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy