Mrkvovo-bramborová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 ks brambory 1 l voda 4 ks mrkev 10 dkg eidam 1 ks masový bujon 100 g smetana (12%) podle chuti sůl vegeta
Postup Mrkvovo-bramborová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Mrkev očistíme a nakrájíme na menší kousky. Sýr eidam nastrouháme na jemno.
Brambory a mrkev dáme vařit do vody ochucené solí a vegetou. V průběhu vaření přidáme masový bujon. Když jsou mrkev a brambory měkké, rozmixujeme je a za stálého vaření přidáme nastrouhaný sýr a smetanu.
Mrkvovo-bramborovou polévku podáváme na stůl k jídlu samotnou, dobrá je i s čerstvým pečivem.
Tip: Pokud použijeme zeleninový bujon, bude mrkvovo-bramborová polévka vhodná i pro vegetariány.