Mrkvovo-jablečná buchta s ovesnými vločkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
2 lžíce máslo
4 ks jablko
2 ks mrkev
2 lžíce med
2 lžíce mletá skořice
2 hrnky hladká mouka
1 hrnek ovesné vločky
1 balíček kypřící prášek do pečiva
1 hrnek nápoj Alpro Original
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Větší mrkve a jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Smícháme hladkou mouku, kypřící prášek, vejce, máslo, mletou skořici, ovesné vločky, nastrouhané mrkve, jablka, nápoj Alpro Original, med nebo třtinový cukr. Těsto dobře promícháme vařečkou nebo ručním šlehačem.

  2. Formu použijeme nejlépe srnčí hřbet - rozpis je na dva srnčí hřbety. Do formy vymazané tukem a vysypané strouhankou nalijeme těsto. Aby byla buchta ještě zdravější, vymazanou formu můžeme vysypat místo strouhanky psylliem (Jitrocel indický).

  3. Buchtu pečeme v troubě předehřáté na 170 °C přibližně 20 - 25 minut.

  4. Mrkvovo-jablečnou buchtu s ovesnými vločkami po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako jiný moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy