Mrkvový džus recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l voda
3 ks citron
500 g mrkev
30-50 g kyselina citronová
nálev
1 kg cukr
7 l voda

Postup přípravy receptu

  1. Do tlakového hrnce dáme očištěnou a nakrájenou mrkev, nastrouhanou kůru z citronu, přidáme kyselinu citronovou a 1,5 l vody. Směs 45 minut povaříme.

  2. Po uvaření přidáme nakrájené měsíčky z citronů a rozmixujeme.

  3. Během vaření směsi svaříme nálev ze 7,5 l vody a 1 kg cukru.

  4. Do nálevu přecedíme přes síto uvařenou směs a důkladně promícháme. Po vychladnutí znovu promícháme a plníme do lahví, které dáme vychladit do ledničky.

  5. Před podáváním ředíme mrkvový džus s vodou v poměru 1:1.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!