Mroží řezy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- krém cukr 1 l bílý jogurt 1 l drobné ovoce (jahody, rybíz, maliny) 2 balíčky želatina Natura těsto 1 dl olej 2 ks vejce 5 lžic kakao 250 g voda 1 ks prášek do pečiva 10 dkg cukr moučka 30 dkg polohrubá mouka na ozdobu čokoládová poleva
Postup Mroží řezy recept
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na těsto smícháme. Nejprve rozšleháme vejce s cukrem, potom přidáváme mouku s práškem do pečiva, olej, vodu a kakao. Hotové těsto dáme péct na plech vyložený pečící papírem. Když je korpus upečený, vyjmeme ho z trouby a necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme ovocnou vrstvu. Želatinu zalijeme 300 ml vroucí vody a rozmícháme. Očištěné ovoce rozmixujeme s jogurtem a cukrem podle chuti. Smícháme se želatinou. Jakmile směs začne tuhnout, nalijeme na vychladlý korpus a uhladíme.
Po ztuhnutí polijeme mroží řezy čokoládovou polevou a pořádně vychladíme (nejlépe přes noc).
Mroží řezy krájíme na kostky a podáváme k odpolední kávičce.