Muffinoví ježci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
80 ml olej
1 špetka sůl
1 ks vejce
250 g podmáslí
90 g med
0 lžiček mletá skořice
260 g polohrubá mouka
2 lžíce kakaový prášek
0 lžiček jedlá soda
60 g lískové oříšky
2 lžičky kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání
na ozdobu
200 g čokoládová poleva
200 g mandlové tyčinky
24 ks bílé cukrové perličky
12 ks růžové cukrové perličky

Postup přípravy receptu

  1. V misce si smícháme mouku s mletými lískovými oříšky, kakaem, skořicí, práškem do pečiva, jedlou sodou a špetkou soli. Vejce lehce rozkvedláme v druhé misce, přidáme med, olej a podmáslí. Sypkou směs vmícháme k podmáslové hmotě, lehce mícháme jen tak, aby byly všechny přísady vlhké.

  2. Troubu si předehřejeme na 180 °C. Muffinovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou, nebo popřípadě vyložíme papírovými košíčky na muffiny. Těsto plníme jen do 3/4 důlků v muffinové formě. Muffiny pečeme v předehřáté troubě asi 20 - 25 minut.

  3. Potom muffiny vyndáme z trouby a necháme je asi 5 minut vychladnout. Čokoládovou polevu připravíme podle návodu na obalu nebo podle vlastního receptu. Poté do čokoládové polevy namáčíme muffiny a na mřížce je necháme oschnout, ale ne úplně. Muffiny by se potom hůře dozdobovaly. Nakonec pomocí mandlových tyčinek a kuliček vytvoříme na muffinech bodliny, oči a nos ježků.

  4. Muffinové ježky podáváme jako chutnou a krásnou sladkost při různých příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy