Muffinoví ježci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 80 ml olej 1 špetka sůl 1 ks vejce 250 g podmáslí 90 g med 0 lžiček mletá skořice 260 g polohrubá mouka 2 lžíce kakaový prášek 0 lžiček jedlá soda 60 g lískové oříšky 2 lžičky kypřící prášek do pečiva podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání na ozdobu 200 g čokoládová poleva 200 g mandlové tyčinky 24 ks bílé cukrové perličky 12 ks růžové cukrové perličky
Postup Muffinoví ježci recept
Postup přípravy receptu
-
V misce si smícháme mouku s mletými lískovými oříšky, kakaem, skořicí, práškem do pečiva, jedlou sodou a špetkou soli. Vejce lehce rozkvedláme v druhé misce, přidáme med, olej a podmáslí. Sypkou směs vmícháme k podmáslové hmotě, lehce mícháme jen tak, aby byly všechny přísady vlhké.
Troubu si předehřejeme na 180 °C. Muffinovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou, nebo popřípadě vyložíme papírovými košíčky na muffiny. Těsto plníme jen do 3/4 důlků v muffinové formě. Muffiny pečeme v předehřáté troubě asi 20 - 25 minut.
Potom muffiny vyndáme z trouby a necháme je asi 5 minut vychladnout. Čokoládovou polevu připravíme podle návodu na obalu nebo podle vlastního receptu. Poté do čokoládové polevy namáčíme muffiny a na mřížce je necháme oschnout, ale ne úplně. Muffiny by se potom hůře dozdobovaly. Nakonec pomocí mandlových tyčinek a kuliček vytvoříme na muffinech bodliny, oči a nos ježků.
Muffinové ježky podáváme jako chutnou a krásnou sladkost při různých příležitostech.