Mulligatawny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3-5 stroužků česnek 45 g máslo 0.5 ks cibule 1 řapík celer 1 ks jablko 1 ks mrkev 1 plechovka krájená rajčata 0.3 lžičky mletá skořice 3 lžíce hladká mouka 2-3 lžičky kari koření 1 lžička citronová šťáva 175 g bílý jogurt 1 ks zelená paprika 0.3 lžičky mletý zázvor 1 l drůbeží vývar 0.3 lžičky mletá kurkuma 400 g sterilovaná cizrna
Postup Mulligatawny recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno, česnek prolisujeme a zbylou zeleninu a jablko nakrájíme na kostičky.
Ve velkém hrnci rozpustíme máslo a na mírném ohni zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme na kostičky nakrájený celer, jablko, mrkev, papriku a utřený česnek. Opékáme asi 5 minut. Přisypeme mouku, kari a koření a další nejméně 2 minuty mícháme. Poté přilijeme vývar. Přidáme cizrnu, rajčata z plechovky (400 ml) a bobkový list, který ke konci vaření z hrnce vyjmeme. Mulligatawny vaříme přibližně 20 minut, za tu dobu by měla zelenina změknout. Na závěr přidáme jogurt a citronovou šťávu.
Mulligatawny můžeme zdobit petrželkou. Podáváme s čerstvým pečivem.