Naložené vepřové recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 lžíce olej sůl 200 ml ocet 100 g rozinky 2 ks mrkev 2 ks petržel 4 ks hřebíček 6 kuliček jalovec 1 - 2 ks bobkový list 500 ml červené víno mletý bílý pepř 1 lžíce polohrubá mouka 375 ml zeleninový vývar 100 ml smetana ke šlehání 6 kuliček celý pepř 1 kg vepřová kýta
Postup Naložené vepřové
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce. Přilijeme víno i ocet, přidáme koření, uvedeme do varu a 5 minut provaříme. Vychladlou marinádu přelijeme do sáčku, vložíme maso, dobře uzavřeme a vložíme do chladničky na 2 dny marinovat. Sáček během marinování několikrát otočíme
Potom maso vyndáme, osušíme a potřeme solí a pepřem. V hrnci rozpálíme olej, vložíme maso a ze všech stran ho opečeme. Přilijeme marinádu, přikryjeme a pomalu dusíme asi 90 minut, během dušení maso několikrát otočíme
Měkké maso vyjmeme a udržujeme teplé. Výpek propasírujeme, přilijeme teplý vývar, přidáme rozinky a přivedeme do varu. Ve smetaně rozmícháme mouku, kašičkou zahustíme omáčku, ochutíme solí i pepřem a 5 minut provaříme
Naložené vepřové podáváme s opečenými brambory nebo bramborovými knedlíky.