Nasolené citrony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g sůl
500 g citron
8 ks feferonka
8 lžiček mletý zázvor
8 lžiček mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Feferonky očistíme a nasekáme. Pečlivě omyté citrony nakrájíme i s kůrou na plátky. Plátky zbavíme jader.

  2. Citrony v míse je promícháme se sekanými feferonkami, solí a kořením. Směs vložíme do sklenic a uzavřeme. Necháme stát na přímém slunci nejméně 14 dní, anebo dáme na celý den do trouby na ten nejmírnější plamen. Nasolené citrony necháme zrát asi po dva měsíce.

  3. Nasolené citrony pak podáváme k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy