Nektarinky v rumu a karamelovém sirupu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 lžic rum 950 ml voda 300 g cukr krupice 1300 g nektarinky 5 špetek želírovací prostředek 250 g cukr krupice (na karamel)
Postup Nektarinky v rumu a karamelovém sirupu recept
Postup přípravy receptu
-
Nektarinky omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a naskládáme je do čistých sklenic. Do každé sklenice přidáme větší špetku želírovacího prostředku (tř. pektogel) a nalijeme lžíci rumu.
Cukr nasypeme do hrnce a na mírném ohni ho necháme zkaramelizovat (pouze do světlé barvy, jinak zhořkne). Do zkaramelizovaného cukru přilijeme vodu a vmícháme cukr. Směs uvedeme do varu a necháme provařit, dokud se cukr úplně nerozpustí.
Vzniklým sirupem zalijeme nektarinky ve sklenicích a uzavřeme je víčky. Sterilujeme 40 minut na 90 °C.