Německá dýňová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g máslo 1-2 lžíce ocet 2 ks cibule 500 g dýně 1 lžíce čerstvý zázvor 0 l zeleninový vývar 0 l sladká smetana 50 g studené máslo 3 lžíce pražená dýňová semínka podle chuti 2 špetky cukr sůl mletý černý pepř na ozdobu 250 g zakysaná smetana
Postup Německá dýňová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme cibule a kousek čerstvého zázvoru, obojí drobně pokrájíme. Dužinu dýně nakrájíme na kostky.
Cibuli se zázvorem zesklovatíme na másle. Přidáme dýni nakrájenou na kostky a dusíme společně asi 5 minut. Během dušení přidáme kousek studeného másla a zeleninový vývar. Za občasného míchání dusíme 15 minut, až dýně zcela změkne. Vmícháme smetanu a opět přivedeme k varu.
Polévku potom rozmixujeme nebo propasírujeme. Ochutíme trochou octa, osolíme, opepříme, přisladíme 2 špetkami cukru (podle chuti).
Německou dýňovou polévku při podávání ozdobíme zakysanou smetanou, čerstvě mletým pepřem a opraženými dýňovými semínky.