Německá dýňová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
1-2 lžíce ocet
2 ks cibule
500 g dýně
1 lžíce čerstvý zázvor
0 l zeleninový vývar
0 l sladká smetana
50 g studené máslo
3 lžíce pražená dýňová semínka
podle chuti
2 špetky cukr
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
250 g zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme cibule a kousek čerstvého zázvoru, obojí drobně pokrájíme. Dužinu dýně nakrájíme na kostky.

  2. Cibuli se zázvorem zesklovatíme na másle. Přidáme dýni nakrájenou na kostky a dusíme společně asi 5 minut. Během dušení přidáme kousek studeného másla a zeleninový vývar. Za občasného míchání dusíme 15 minut, až dýně zcela změkne. Vmícháme smetanu a opět přivedeme k varu.

  3. Polévku potom rozmixujeme nebo propasírujeme. Ochutíme trochou octa, osolíme, opepříme, přisladíme 2 špetkami cukru (podle chuti).

  4. Německou dýňovou polévku při podávání ozdobíme zakysanou smetanou, čerstvě mletým pepřem a opraženými dýňovými semínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy