Německá rybí polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
60 g máslo
2 lžíce ocet
30 g cibule
1 hrst krupice
4 lžíce hladká mouka
300 g kořenová zelenina
kapří mlíčí
4-5 kuliček celý černý pepř
2 ks kapří hlava
kapří jikry

Postup přípravy receptu

  1. Jikry ze dvou kaprů uvaříme v osolené vodě okyselené lžící octa doměkka. Do větší nádoby nalijeme 2 litry vody a v ní uvaříme rybí hlavy a mlíčí ze dvou kaprů s trochou octa. Pak vývar přecedíme. Maso z uvařených hlav obereme a vrátíme do přecezeného vývaru.

  2. Do jiného hrnce vložíme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a v trošce vody ji uvaříme doměkka. Pak zeleninu rozmixujeme a přidáme do rybího vývaru. Hrst krupice osmažíme na másle dorůžova. Z 50 g másla a 4 lžic hladké mouky připravíme tmavou jíšku, kterou přidáme do polévky. Rybí polévku necháme přejít varem. Do vařící polévky nakonec vkládáme jikry a krupici a opatrně rozmícháme.

  3. Německou rybí polévku doplňujeme na nudličky nakrájenou houskou, osmaženou na oleji. Rybí polévku podáváme teplou nebo vlažnou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy