Nenáročné rizoto s houbami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g parmazán 250 g mascarpone 500 ml zeleninový vývar 100 ml suché bílé víno 2 ks jarní cibulka 500 g čerstvé houby 250 g kulatozrnná rýže podle chuti sůl mletý barevný pepř podle potřeby 2 lžíce máslo na ozdobu parmazán
Postup Nenáročné rizoto s houbami recept
Postup přípravy receptu
-
Mix čerstvých očištěných hub nakrájíme na slabé plátky. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka.
Na másle orestujeme houby a po chvilce podlijeme vínem, které necháme vypařit. Přidáme rýži, podlijeme trochou vývaru a za stálého míchání při nízké teplotě vaříme do změknutí. Těsně před koncem vaření přidáme mascarpone, nakrájenou cibulku a parmazán. Dobře a důkladně promícháme. Houbové rizoto ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem a hrnec ještě na 3 minuty přikryjeme.
Nenáročné rizoto s houbami rozdělíme do mističek a ozdobíme hoblinkami parmazánu. Nenáročné risotto s houbami podáváme jako hlavní chod dobře teplé.