Nenáročné rizoto s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g parmazán
250 g mascarpone
500 ml zeleninový vývar
100 ml suché bílé víno
2 ks jarní cibulka
500 g čerstvé houby
250 g kulatozrnná rýže
podle chuti
sůl
mletý barevný pepř
podle potřeby
2 lžíce máslo
na ozdobu
parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Mix čerstvých očištěných hub nakrájíme na slabé plátky. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka.

  2. Na másle orestujeme houby a po chvilce podlijeme vínem, které necháme vypařit. Přidáme rýži, podlijeme trochou vývaru a za stálého míchání při nízké teplotě vaříme do změknutí. Těsně před koncem vaření přidáme mascarpone, nakrájenou cibulku a parmazán. Dobře a důkladně promícháme. Houbové rizoto ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem a hrnec ještě na 3 minuty přikryjeme.

  3. Nenáročné rizoto s houbami rozdělíme do mističek a ozdobíme hoblinkami parmazánu. Nenáročné risotto s houbami podáváme jako hlavní chod dobře teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy