Nepečený dort s jahodami a želé recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
500 g jahody
1 balíček piškoty
2 - 3 lžíce cukr moučka
2 - 4 lžíce cukr moučka
3 ks zakysaná smetana
1 hrst strouhaný kokos
2 - 5 lžic jahodový sirup
1 ks červené dortové želé
1 ks želatinový ztužovač

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme podle návodu želatinový ztužovač (Dr.Oetker). Odpovídá 6 plátkům želatiny. Obsah sáčku vysypeme do 100 ml vlažné vody a metličkou mícháme asi 30 vteřin. Poté vmícháme 3 zakysané smetany a asi 3 - 5 lžic jahodového nebo malinového sirupu. Osobně používám sirup Yo malino-jahodový. Je dražší, ale výborný. Pokud nemáte jahody, můžete použít i jiné ovoce, např. maliny

  2. Dortovou formu vytřeme máslem a vysypeme kokosem. Poklademe piškoty v jedné vrstvě a potřeme směsí zakysané smetany. Pak poklademe omytými a na půlky rozkrájenými jahodami a opět potřeme směsí smetany. Opět poklademe piškoty v jedné vrstvě a potřeme směsí smetany. Pak dáme na dort opět jahody. Nepečený dort dáme na chvíli do lednice

  3. Mezitím si připravíme podle návodu dortové červené želé a nalijeme ho na dort. Nepečený dort s jahodami a želé necháme ztuhnout do druhého dne v lednici

  4. Nepečený dort s jahodami a želé nakrájíme a můžeme podávat. Jednotlivé kousky dortu zdobíme šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!