Nepečený smetanový dort recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1/2 l voda
šlehačka
2 lžíce cukr krupice
1 balíček piškoty
ovoce
2 balíčky vanilkový cukr
3 kelímky hustá zakysaná smetana
1 - 2 misky mražené maliny
1 balíček pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Dezert budeme připravovat do dortové formy nebo lze i do obdélníkové dózy či porcelánového pekáčku. Čím větší bude nádoba, tím nižší bude dort

  2. Na dno formy narovnáme piškoty. Vanilkový cukr rozdělíme do kelímků se zakysanou smetanou a se smetanou promícháme. Obsah všech kelímků navrstvíme na piškoty. Celý povrch smetany poklademe ještě jednou vrstvou piškotů. Takto připravené dáme do lednice a pustíme se do přípravy malinového pudinku (viz. Dezert z mražených malin)

  3. Do necelého půllitru vody nasypeme mražené maliny, přidáme cukr a přivedeme k varu. Necháme krátce povařit. Ve zbytku studené vody rozkvedláme pudinkový prášek. Rozmíchaný pudink přilijeme k malinám a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí

  4. Uvařený malinový pudink nalijeme na připravený a trochu vychlazený smetanový základ. Nemusíme se bát, hustá a již studená smetana se nerozpustí

  5. Ovocný smetanový dort vložíme do lednice a necháme ztuhnout nejlépe do druhého dne. Pokud jsme dezert připravili ráno, stačí vydržet do večera.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!