Nepravá srnčí pečeně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g slanina 50 g máslo 150 ml kysaná smetana 2 lžíce hladká mouka 0.5 ks hovězí srdce podle chuti sůl nálev sůl 250 ml ocet 500 ml voda 2 lžíce koření na zvěřinu
Postup Nepravá srnčí pečeně recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si svaříme vodu, ocet, koření a sůl do nálevu, který necháme vychladnout. Do studeného nálevu naložíme očištěné a omyté srdce a necháme dobře odležet.
Polovinu slaniny nakrájíme na špikovací nudličky, polovinu na kostičky.
Odleželé srdce dobře prošpikujeme a na rozpuštěném másle a zbylé slanině ze všech stran důkladně opečeme. Pak maso podlijeme nálevem, osolíme a dusíme doměkka.
Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme ji k měkkému masu. Povaříme.
Maso krájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou.