Netradiční štrúdl plněný ovocem a drobenkou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 ks vejce 120 g máslo strouhanka 6 ks jablko 100 g cukr moučka 3 ks hruška mletá skořice 500 g listové těsto 1 balíček vanilkový cukr 160 g polohrubá mouka 100 g vlašské ořechy
Postup Netradiční štrúdl plněný ovocem a drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto rozdělíme na 2 díly a rozválíme na obdélníky
Z másla, mouky a všeho cukru zpracujeme drobenku. Jablka a hrušky očistíme a nastrouháme
Na každý rozválený plát nasypeme strouhanku, 3 nastrouhaná jablka a 1,5 hrušky. Posypeme mletou skořicí, drobenkou a ořechy - všeho podle chuti
Netradiční štrúdly s drobenkou přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme vajíčkem
Netradiční štrúdl plněný ovocem a drobenkou pečeme na 170 °C asi 30 minut. Poté nakrájíme a podáváme.