Nevařené opékané brambůrky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
50 g máslo
mletý bílý pepř
5 ks brambory (velké)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na 1 cm kostičky a ponoříme je do studené vody. Důkladně vypláchneme, nejlépe dvakrát, aby se škrob co nejvíce vyplavil. Díky tomu se pak brambory nepřichytávají na pánev

  2. Brambory slijeme a důkladně osušíme papírovými utěrkami

  3. Nejlépe na teflonové pánvi rozehřejeme olej a brambory do ní vsypeme. Pánví potřásáme tak, aby se všechny kostičky obalili v oleji. Potom za neustálého obracení restujeme přibližně 15 až 20 minut. Orestované je dáme okapat na rošt

  4. V uvolněné pánvi rozpustíme máslo. Vrátíme zpět brambory a promícháme tak, aby se všechny brambory nasákly máslem. Nakonec opepříme, osolíme a ihned podáváme

  5. Brambory jsou skvělé jako samostatné mlsání i jako příloha k masu nebo salátům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!