Nevařené opékané brambůrky recept
Apetit Recepty přílohyPostup Nevařené opékané brambůrky
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na 1 cm kostičky a ponoříme je do studené vody. Důkladně vypláchneme, nejlépe dvakrát, aby se škrob co nejvíce vyplavil. Díky tomu se pak brambory nepřichytávají na pánev
Brambory slijeme a důkladně osušíme papírovými utěrkami
Nejlépe na teflonové pánvi rozehřejeme olej a brambory do ní vsypeme. Pánví potřásáme tak, aby se všechny kostičky obalili v oleji. Potom za neustálého obracení restujeme přibližně 15 až 20 minut. Orestované je dáme okapat na rošt
V uvolněné pánvi rozpustíme máslo. Vrátíme zpět brambory a promícháme tak, aby se všechny brambory nasákly máslem. Nakonec opepříme, osolíme a ihned podáváme
Brambory jsou skvělé jako samostatné mlsání i jako příloha k masu nebo salátům.