Normandský hrnec recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 4 ks brambory 2 ks cibule 1 snítka tymián 2 lžíce sádlo 1 ks pórek 25 dkg fazole 1 snítka saturejka 1 ks bobkový list 2 dl bílé víno 35 dkg uzené maso 30 dkg kořenová zelenina 1 snítka yzop podle chuti sůl mletý pepř podle potřeby masový vývar
Postup Normandský hrnec recept
Postup přípravy receptu
-
Přede si namočíme fazole. Pak je uvaříme doměkka. Maso také uvaříme doměkka. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, cibuli najemno.
Na sádle osmažíme cibuli. Přidáme zeleninu a brambory, zalijeme vývarem a vínem, přidáme koření a sůl a vaříme doměkka. Pak vyjmeme koření, přidáme utřený česnek, fazole a vařené maso nakrájené na kostičky. Normandský hrnec dochutíme.
Normandský hrnec rozdělíme na talíře a před podáváním sypeme zelenou petrželkou.