Norské zapečené jablečné chlebíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g máslo
50 ml rum
100 ml smetana
4 ks jablko
100 g mandle
100 g cukr krupice
1 ks citrónová šťáva
1 ks bílá veka

Postup přípravy receptu

  1. Jablka vodorovně rozpůlíme a odstraníme jádřinec, pokapeme citronovou šťávou, cukr necháme rozpustit a když začne hnědnout přidáme 1/2 smetany a krátce povaříme.

  2. Odstavíme a vmícháme rum a nasekané mandle, veku nakrájíme na 8 plátků, potřeme máslem, dáme na plech vyložený pečícím papírem a na každý položíme půlku jablka, naplníme směsí.

  3. Norské zapečené jablečné chlebíčky zapékáme v troubě při 180°C dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy