Norské zapečené jablečné chlebíčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 40 g máslo 50 ml rum 100 ml smetana 4 ks jablko 100 g mandle 100 g cukr krupice 1 ks citrónová šťáva 1 ks bílá veka
Postup Norské zapečené jablečné chlebíčky recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka vodorovně rozpůlíme a odstraníme jádřinec, pokapeme citronovou šťávou, cukr necháme rozpustit a když začne hnědnout přidáme 1/2 smetany a krátce povaříme.
Odstavíme a vmícháme rum a nasekané mandle, veku nakrájíme na 8 plátků, potřeme máslem, dáme na plech vyložený pečícím papírem a na každý položíme půlku jablka, naplníme směsí.
Norské zapečené jablečné chlebíčky zapékáme v troubě při 180°C dozlatova.