Norský rybí kastrůlek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
sůl
80 g máslo
30 g strouhanka
2 dl mléko
40 g rajčatový protlak
sekaná petrželka
15 g hladká mouka
250 g dušená rýže
mletý černý pepř
500 g pečené ryby

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěné ryby nakrájíme na proužky, urovnáme ve vrstvách střídavě s rýží do kastrůlku vymaštěného máslem. Každou vrstvu posypeme nadrobno posekanou petrželkou.

  2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a zředíme ji mlékem nebo smetanou. Přidáme rajčatový protlak, pepř, sůl, trochu cukru a dobře povaříme. Hotovou omáčku nalijeme na ryby do kastrůlku, posypeme strouhankou, pokapeme rozehřátým máslem a pečeme v rozpálené troubě asi půl hodiny.

  3. Norský rybí kastrůlek ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy