Nošovské houskové knedle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 lžičky sůl
2 ks vejce
1 dl masový vývar
350 g polohrubá mouka
120 g anglická slanina
0 lžiček kypřící prášek do pečiva
0 lžiček mletý černý pepř
200 g kysané zelí
6 ks tmavý toustový chléb

Postup přípravy receptu

  1. Pět plátků tmavého toustového chleba nakrájíme na menší kostičky cca 1,5 x 1,5 cm a opražíme je na tuku do křupava, přendáme do mísy a necháme vychladnout.

  2. Libovější anglickou slaninu nakrájíme na drobné kousky maximálně 1 x 1 cm a vložíme do druhé menší misky. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu, zelí lehce překrájíme, propláchneme ve vlažné vodě, znovu vymačkáme a

  3. smísíme s anglickou slaninou ve druhé misce.

  4. Do první misky ke kostičkám toustového chleba přisypeme asi 350 g polohrubé mouky, sůl, mletý pepř, kypřící prášek do pečiva, přidáme vejce, vývar (hovězí, vepřový nebo drůbeží). Těsto párkrát promícháme a nakonec přidáme směs slaniny a zelí z druhé misky.

  5. Nyní teprve vypracujeme těsto, které následně rozdělíme na dva kusy, ze kterých vyválíme dva válečky. Každý z nich zabalíme do čistého plátna nebo velkého kapesníku, zavážeme konce provázkem a nošovské houskové knedle dáme na 28 minut vařit.

  6. Nošovské houskové knedle podáváme jako klasickou přílohu k masovým výpekům, špenátu, kuřeti a různým zelným závitkům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy