Nošovské houskové knedle recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 2 lžičky sůl 2 ks vejce 1 dl masový vývar 350 g polohrubá mouka 120 g anglická slanina 0 lžiček kypřící prášek do pečiva 0 lžiček mletý černý pepř 200 g kysané zelí 6 ks tmavý toustový chléb
Postup Nošovské houskové knedle recept
Postup přípravy receptu
-
Pět plátků tmavého toustového chleba nakrájíme na menší kostičky cca 1,5 x 1,5 cm a opražíme je na tuku do křupava, přendáme do mísy a necháme vychladnout.
Libovější anglickou slaninu nakrájíme na drobné kousky maximálně 1 x 1 cm a vložíme do druhé menší misky. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu, zelí lehce překrájíme, propláchneme ve vlažné vodě, znovu vymačkáme a
smísíme s anglickou slaninou ve druhé misce.
Do první misky ke kostičkám toustového chleba přisypeme asi 350 g polohrubé mouky, sůl, mletý pepř, kypřící prášek do pečiva, přidáme vejce, vývar (hovězí, vepřový nebo drůbeží). Těsto párkrát promícháme a nakonec přidáme směs slaniny a zelí z druhé misky.
Nyní teprve vypracujeme těsto, které následně rozdělíme na dva kusy, ze kterých vyválíme dva válečky. Každý z nich zabalíme do čistého plátna nebo velkého kapesníku, zavážeme konce provázkem a nošovské houskové knedle dáme na 28 minut vařit.
Nošovské houskové knedle podáváme jako klasickou přílohu k masovým výpekům, špenátu, kuřeti a různým zelným závitkům.