Ochucené gratinované brambory recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- sůl 500 g brambory 1 lžíce olivový olej 500 ml zeleninový vývar mletý kmín kořenící směs Horalka
Postup Ochucené gratinované brambory
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Hlubokou pánev rozpálíme a kousky brambor na ni bez tuku a ze všech stran opečeme. Pak brambory podlijeme částí vývaru, osolíme, ochutíme kmínem, kořením Horalka a snížíme teplotu. Za občasného promíchání a podlévání vývarem dusíme vše doměkka. Bramborové kousky budou na povrchu lepkavé, uvnitř pevné a vývar se téměř celý zredukuje
Takto podušené brambory promícháme se lžící oleje, rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a ve velmi horké troubě (při 250 °C) opečeme dozlatova. Zjemnění olejem není nutné
Ochucené gratinované brambory s vývarem podáváme jako dietní přílohu k nejrůznějším zeleninovým i masitým pokrmům.