Ochucené gratinované brambory recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
500 g brambory
1 lžíce olivový olej
500 ml zeleninový vývar
mletý kmín
kořenící směs Horalka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Hlubokou pánev rozpálíme a kousky brambor na ni bez tuku a ze všech stran opečeme. Pak brambory podlijeme částí vývaru, osolíme, ochutíme kmínem, kořením Horalka a snížíme teplotu. Za občasného promíchání a podlévání vývarem dusíme vše doměkka. Bramborové kousky budou na povrchu lepkavé, uvnitř pevné a vývar se téměř celý zredukuje

  2. Takto podušené brambory promícháme se lžící oleje, rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a ve velmi horké troubě (při 250 °C) opečeme dozlatova. Zjemnění olejem není nutné

  3. Ochucené gratinované brambory s vývarem podáváme jako dietní přílohu k nejrůznějším zeleninovým i masitým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!