Ohnivá vegetariánská rýže recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1/2 ks pórek 2 balíčky rýže 1 lžička kari 1 lžíce francouzská hořčice 2 lžíce olivový olej 1/2 dl zeleninový vývar 3 ks sterilované okurky 1 lžička mletá sladká paprika mletý černý pepř 1 dl rajčatové pyré 1 balíček sójové kostky 1/2 sklenky sterilovaná kapie 1 balíček mražená zeleninová směs 2 lžíce sladká sojová omáčka chilli vločky
Postup Ohnivá vegetariánská rýže
Postup přípravy receptu
-
Sójové kostky uvaříme v osolené vodě téměř doměkka, stačím jim 15 minut. Poté je scedíme, vymačkáme přebytečnou vodu a po vychladnutí nakrájíme na drobnější kousky. Rýži uvaříme v osolené a kari dochucené vodě doměkka
Mezitím si připravíme zeleninu. Mraženou směs hrášku, mrkve a kukuřice povaříme 4 - 5 minut v osolené vodě, poté scedíme, vývar si ponecháme. Pórek očistíme a nakrájíme na drobné kousíčky. Sterilované okurky nakrájíme na menší kousky stejně jako sterilovanou kapii
V hluboké a velké pánvi rozpálíme olej, nejprve osmahneme pórek, na něj přihodíme veškerou zeleninu, sóju a začneme dochucovat. Zakápneme sojovou omáčkou, posypeme mletou paprikou a chilli vločkami (podle chuti). Místo chilli vloček lze použít mleté chilli. Směs zalijeme trochou vývaru, rajčatovým pyré nebo kečupem, přidáme lžíci hořčice a pepř. Vše dobře promícháme a necháme na mírném ohni asi 10 minut dusit, aby se chutě spojily. Nakonec vmícháme uvařenou rýži a dobře vše promícháme
Ohnivou vegetariánskou rýži podáváme jako hlavní chod. Může být více či méně pikantní.