Okouník na grilu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - olej
- - sůl
- - petrželka
- - pepř mletý
- - omáčka sójová
1 kg filety okouníka
- - vodka

Postup přípravy receptu

  1. Filety mořského okouníka omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, opepříme a vložíme do mísy. Smícháme 5 lžic vodky, 5 lžic sójové omáčky, přidáme několik stroužků česneku(prolisovaného), osolíme a touto směsí přelijeme rybu. Marinujeme při pokojové teplotě asi tak 40 minut. Poté rybu vyjmeme, necháme okapat, nabodneme na 6 špejlí a nakonec potřeme olejem. Rybu grilujeme asi 12 minut, stále otáčíme! Na talíři okapeme citronem, zdobíme petrželkou, přílohu podáváme brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy