Olešanský trhanec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
800 g brambory
na ozdobu
100 g máslo
50 g cukr moučka
100 g mletý mák
podle potřeby
300-400 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory si předem uvaříme ve slupce. Zchladíme je a oloupeme. Pak brambory nastrouháme. Přidáme mouku, vejce, sůl a vypracujeme těsto, z něhož vytvarujeme šišky.

  2. Šišky rozdělíme na stejně velké části, rukou vypracujeme placičky, z nich vyválíme tenké placky a ihned pečeme nasucho na rozpálené teflonové pánvi, nebo plotně z obou stran, až se na nich dělají puchýřky.

  3. Hotové placky natrháme na malé kousky do větší mísy, pomastíme rozpuštěným horkým máslem, sypeme jemně umletým mákem, moučkovým cukrem a promícháme.

  4. Olešanský trhanec podáváme teplý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy