Olešanský trhanec recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 800 g brambory na ozdobu 100 g máslo 50 g cukr moučka 100 g mletý mák podle potřeby 300-400 g hladká mouka
Postup Olešanský trhanec recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory si předem uvaříme ve slupce. Zchladíme je a oloupeme. Pak brambory nastrouháme. Přidáme mouku, vejce, sůl a vypracujeme těsto, z něhož vytvarujeme šišky.
Šišky rozdělíme na stejně velké části, rukou vypracujeme placičky, z nich vyválíme tenké placky a ihned pečeme nasucho na rozpálené teflonové pánvi, nebo plotně z obou stran, až se na nich dělají puchýřky.
Hotové placky natrháme na malé kousky do větší mísy, pomastíme rozpuštěným horkým máslem, sypeme jemně umletým mákem, moučkovým cukrem a promícháme.
Olešanský trhanec podáváme teplý.