Olomocká pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

12 dkg máslo
10 dkg brynza
1 ks malá cibule
1 lžička plnotučná hořčice
4 lžíce zakysaná smetana
1 lžička sardelová pasta
1 ks červená cibule
1 lžička mletá sladká paprika
1 lžíce čerstvá pažitka
10 dkg olomouké tvarůžky

Postup přípravy receptu

  1. Dobře proleželé tvarůžky rozmačkáme vidličkou a umícháme se změklým máslem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mletou papriku a dobře promícháme.

  2. Výbornou olomockou pomazánku natřeme na čerstvý chléb a ozdobíme prstýnky červené cibule.

  3. Podobně pikantní, ovšem jemnější, je pomazánka brynzová. Brynzu vyšleháme s máslem, přidáme lžičku sladké mleté papriky, nadrobno nakrájenou cibuli, jemně nasekanou pažitku, lžičku hořčice, lžičku sardelové pasty a zjemníme 4 lžícemi zakysané smetany. Důkladně promícháme a i tuto olomockou pomazánku podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy