Omeleta z masáků recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2-3 ks vejce
1 lžíce pažitka
2 špetky drcený kmín
50 g tvrdý sýr
1 špetka mletý barevný pepř
3-4 ks masák
na ozdobu
rajče
zelená paprika
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kloboučky mladých masáků oloupeme, nožičky odřízneme a kloboučky přepůlíme, větší rozkrojíme na čtvrtky.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej, rozložíme kloboučky masáků, osolíme a ochutíme pepřem i kmínem. Opékáme za občasného míchání na malém plameni do růžova.

  3. Když okraje masáků začnou červenat, zalijeme je rozšlehanými vejci s nasekanou pažitkou a necháme vejce "srazit". Potom omeletu posypeme strouhaným sýrem a necháme ho chvíli zapéct. Neobracíme!

  4. Omeletu z masáků opatrně přendáme na talíř a obložíme ji nudličkami papriky a měsíčky rajčat. Výbornou přílohou jsou opečené toasty nebo topinky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!