Omeleta z masáků recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2-3 ks vejce 1 lžíce pažitka 2 špetky drcený kmín 50 g tvrdý sýr 1 špetka mletý barevný pepř 3-4 ks masák na ozdobu rajče zelená paprika podle potřeby olej na smažení
Postup Omeleta z masáků recept
Postup přípravy receptu
-
Kloboučky mladých masáků oloupeme, nožičky odřízneme a kloboučky přepůlíme, větší rozkrojíme na čtvrtky.
Na pánvi rozehřejeme olej, rozložíme kloboučky masáků, osolíme a ochutíme pepřem i kmínem. Opékáme za občasného míchání na malém plameni do růžova.
Když okraje masáků začnou červenat, zalijeme je rozšlehanými vejci s nasekanou pažitkou a necháme vejce "srazit". Potom omeletu posypeme strouhaným sýrem a necháme ho chvíli zapéct. Neobracíme!
Omeletu z masáků opatrně přendáme na talíř a obložíme ji nudličkami papriky a měsíčky rajčat. Výbornou přílohou jsou opečené toasty nebo topinky.