Omeletový nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
15 g máslo
3 dl mléko
15 g cukr moučka
90 g jemná krupice
na ozdobu
cukr moučka
mandlové plátky
podle potřeby
tuk na vymazání
na potření
meruňkový džem

Postup přípravy receptu

  1. Krupici prosejeme a nasypeme do teplého mléka. Za stálého míchání na mírném plameni krátce povaříme. Krupicovou kaši sejmeme z plotýnky, osladíme cukrem, vmícháme máslo a vychladíme.

  2. Do vychladlé krupicové kaše vmícháme žloutky, sůl a tuhý sníh vyšlehaný z bílků.

  3. Těsto rozdělíme na dvě vymazané pánvičky a upečeme v silně vyhřáté troubě.

  4. Obě horké omelety ala nákyp potřeme nahřátým džemem, spojíme a ozdobíme plátky mandlí. Před podáváním omeletový nákyp pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy