Omeletový nákyp recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 3 ks vejce 15 g máslo 3 dl mléko 15 g cukr moučka 90 g jemná krupice na ozdobu cukr moučka mandlové plátky podle potřeby tuk na vymazání na potření meruňkový džem
Postup Omeletový nákyp recept
Postup přípravy receptu
-
Krupici prosejeme a nasypeme do teplého mléka. Za stálého míchání na mírném plameni krátce povaříme. Krupicovou kaši sejmeme z plotýnky, osladíme cukrem, vmícháme máslo a vychladíme.
Do vychladlé krupicové kaše vmícháme žloutky, sůl a tuhý sníh vyšlehaný z bílků.
Těsto rozdělíme na dvě vymazané pánvičky a upečeme v silně vyhřáté troubě.
Obě horké omelety ala nákyp potřeme nahřátým džemem, spojíme a ozdobíme plátky mandlí. Před podáváním omeletový nákyp pocukrujeme.